Al vanaf het prille begin van zijn leven ademde Johan muziek. Op 5 jarige leeftijd kreeg hij voor het eerst drumles. Op 7 jarige leeftijd behaalde Johan met bespelen van de blokfluit zijn elementair. Al snel was voor Johan bekend wat zijn favoriete instrument was. Het waren niet de drumstokken, maar de saxofoon die zijn hart veroverde. Op zijn 8e ging hij op les. Hij behaalde op dit instrument zijn A en B diploma en is zelf verder gegaan met oefenen. Hij speelt vanaf zijn14e bij het A korps van de Joost Wiersma fanfare uit Jistrum.

 

Vanaf zijn 16e werden er serieuze stappen gezet binnen zijn muzikale carrière. Na het behalen van het VMBO theoretische leerweg koos hij in 2005 voor de opleiding Onderwijs Assistent Muziek. De eerste lichting van deze nieuwe opleiding. Het proefde naar meer zodat hij in 2008 de Docent opleiding Muziek ging volgen aan het Conservatorium Artez. Hij ruilde zijn woonplaats Oostermeer in tegen een studentenwoning in hartje Zwolle waar 4 jaar werd gestudeerd.

 

De opleiding aan Artez in Zwolle bracht hem naast een behaald diploma op zak ook een eigen onderneming namelijk Livin’ Music. Een onderneming waarin Johan zich aanbiedt als muziekdocent zowel in privésfeer als op (basis)scholen. Daarnaast is hij arrangeur van muziekstukken voor elk genre en/of bezetting en biedt Johan zich aan als workshopleider.

 

Tijdens al deze ervaringen is Johan erachter gekomen dat muziek zijn grootste passie is. Maar wat nog mooier is, is dat hij zelf de muziek kan maken! Als ware ondernemer wist Johan dat er om die reden nog een trede te beklimmen was, namelijk het behalen van de opleiding tot HaFaBra dirigent. In 2012 is hij gestart met deze opleiding en heeft hij deze in 2016 voltooid. Inmiddels is hij als dirigent actief bij CMV Excelsior in Oudebildtzijl, de Bazuin in Holwerd, UDI Oosternijkerk en het B en C orkest van fanfare Joost Wiersma uit Jistrum.

 

En als ware muzikant in hart en nieren is het leiden van een korps of muzikanten in wording het mooiste wat er is. Toch is het zelf actief zijn in het spelen van muziek een onderdeel wat niet mag ontbreken in Johan zijn leven. Zo speelt Johan bij de Fanfare Joost Wierma uit Jistrum en verzorgt hij met het dweilorkest de Menaemer Feintsjes vele knallende en feestelijk optredens.

 

Inmiddels is er door Johan al een hele CV opgebouwd. Toch proeft alles naar meer. Johan staat voor alles open en pakt de kansen daar waar ze liggen met veel passie en positiviteit met beide handen aan.

Biografie

happy face.jpg